Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19,5 minusgrader - då är det grönt ljus för Skandinaviska cupen

/

Det hängde på en väldigt lös tråd. Med tanke på den omfattande kylan sköts beslutet om det skulle bli tävling på Östersunds skidstadion på fredagen eller inte upp till sista stund.

Annons

Efter morgonmöte och en temperaturangivelse togs beslutet: det blir tävlingar även på fredagen.

– Vi kör planenligt. Vi har 19,5 grader på stadion och har beslutat att köra första start 10.00 och hoppas att det ska gå bra, säger tävlingsledare Tommie Jirhed.

Planen var att första starten skulle ha gått vid 09.00 men tävlingsledningen fick vänta med att ta beslutet tills en aktuell temperaturangivelse kom in vid 8.45. Köldgränsen för att en tävling ska genomföras är minus 20 och trots köldgraderna är de tävlande som kommit till Östersund glada över beskedet.

– De har ju vetat om situationen och har väntat på att få besked om det blir tävling eller inte så de är beredda på att köra fast det blir kallt, säger Tommie Jirhed.

– Man är ju inte så road av att komma hit och värma upp och så blir det ingen tävling, så de är nog ganska nöjda, fortsätter han.

Under torsdagen ryktades det om att Emma Wikén och Hanna Falk, som brutit Tour de Ski, skulle tävla, men ännu finns inga besked om det.

– De är inte anmälda till dagens tävling så vi får se. Det kan ju bli att vi har Falk i sprinten i morgon i så fall. Det kan komma in en anmälan under dagen, det brukar vara i sista stund, säger Tommie Jirhed.

Med i fredagens tio kilometer fri stil är bland många andra Julia Svan, Hanna Eriksson, Frida Gustafsson Frida Hallquist, Ebba Andersson, Even Northug, Karl-Johan Westberg, Jesper Thor och Simon Persson-

Läs också: Skandinaviska cupen i fara-rysskylan kan sätta stopp för Östersundstävling

Annons