Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Haag gör comeback - åker tremilen

/
  • Anna Haag gör VM-debut i Falun.

Dalahoppet Anna Haag insjunkande hastigt och olustigt inför VM. På lördagens tremil gör hon comeback.

Annons

På fredagens presskonferens berättade Sveriges förbundskapten Rikard Grip om den svenska truppen till lördagens tremil. Det blir en debutant i laget, nämligen Dalarnas hopp på damsidan - Anna Haag.

– Statusen är bra. Anna har laddat upp med distanspass över fjällåsen samt även fartpass. Hon är erkänt duktig på 30 km och ska bli intressant att se på VM, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip.

Det finns enligt Grip finns inga frågetecken gällande Anna Haag.

– Vi vet att Anna haft en lättare infektion, och ville förbereda sig på ett bättre sätt genom att vara på en annan plats. Vi litar fullt ut på Anna, hon är en glädjespridare och fylld av energi, menar Mattias Persson som är längdansvarig i Sverige.

Anna Haag har lyckats bra på distanslopp i tidigare mästerskap. På VM i Val Di Fiemme för två år sedan blev Haag sexa, och i OS förra året blev hon elva.

Charlotte Kalla, Emma Wikén och Sofia Bleckur är de andra åkarna i Sveriges lag.

– Det är fyra tjejer som presterat bra under säsongen. Det var utgångsläget redan inför skiathlonen, innan Anna insjuknade. Charlotte Kalla, Therese Johaug och Marit Björgen är en klass för sig. Jag tror också att Kerttu Niskanen kommer vara med där uppe, säger Rikard Grip.

Senast Sverige tog en medalj på tremilen i ett mästerskap var på 90-talet när Antonina Ordina var den starkast lysande svenska stjärnan.

– Vi har ett riktigt bra lag med flera som kan vara med långt fram. Vi siktar på medalj, varför skulle vi inte göra det, säger Grip.

Charlotte Kalla är frisk, kry och i riktigt, riktigt bra form - enligt Rikard Grip som tror att det kan räcka hela vägen för Sverige.

– Det blir svenskt guld, säger Rikard Grop.