Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte Kalla bryter med landslaget: "Jag vill prova något nytt"

/

Charlotte Kalla bryter med längdskidlandslagets träningsgrupp. Fram till tävlingssäsongen väljer storstjärnan i stället ett eget upplägg med sikte på VM i Lahtis 2017.
Skälet är att hon vill ha ett närmare samarbete med sin tränare.

Annons

– Jag bestämde mig i torsdags. Då fick jag samtal från Magnus att han hade fått muntligt löfte om att få tjänstledigt, så då bestämde jag mig, säger Charlotte Kalla till TT.

– Efter mycket övervägande känns det här väldigt rätt för mig. Jag har i flera år försökt få till lösningen med att få mer tillgång till Magnus. Nu kan Magnus vara mer närvarande i träningen och det känns jättebra, att vi kan träffas kontinuerligt och göra uppföljningar direkt om teknik.

Läs också: Mattias Persson lämnar längdlandslaget: "Har fått vara med om en underbar resa"

Den 28-åriga Piteååkaren satsade i vintras hårt på den totala världscupen, men blev inte bättre än femma. Det nya träningsupplägget är inte helt spikat, men Kalla ska träna med Piteå Elit, där Ingesson är tränare.

– Nu har jag en frihet att följa det jag tror på och lägga upp träningen utifrån de behov jag ser, säger Kalla.

– Vi ska inleda ett upptaktsläger med Piteå Elit på fredag i Saxnäs och då ska jag och Magnus sätta oss ner och göra ett upplägg mer i detalj.

Har det påverkat på något sätt att Mattias Persson försvunnit och att Johan Granath och Ole Morten Iversen blir nya damtränare i landslaget?

– Nej, det viktiga har varit att Magnus får mer tid med mig nu när han kan vara tjänstledig.

Läs också: Daniel Richardsson tillbaka i landslaget inför VM-säsongen

Samtidigt tycker Kalla tycker Kalla att det är jobbigt att tappa den dagliga kontakten med landslagskompisarna.

– Jag trivs bra i landslagsgruppen med allt som sker runt omkring träningarna, att kunna skratta, gråta och drömma tillsammans.

Förbundskapten Rikard Grip:

– Vi ser inga hinder för detta. Hon ska ju tävla i landslaget när vi kommer fram till vintern.

– Charlotte har valt att gå en egen väg där hon får friheten att kunna göra de val hon vill och det hon tror på väldigt, väldigt mycket. Tanken är att hon ska ha ett eget upplägg på lägerverksamheten under det här halvåret fram till tävlingssäsongen, säger Grip.

Läs också: Johan Olsson gör comeback i landslaget inför VM i Lahtis: "Jag har mycket motivation kvar"

Annons