Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De åker femmilen

/

En 37-åring kliver in i VM under sista dagen.
Marcus Hellner avstår femmilen – och Anders Södergren ersätter.
– Jag har längtat väldigt mycket, säger han.

Annons

Anders Södergren har levt i ovisshet de sista dagarna – men på fredagen fick han beskedet att han får åka söndagens avslutande femmil.

– Det har absolut varit målet, men det har varit lite frustrerande att inte veta, säger han.

Förutom Södergren kommer Calle Halfvarsson, Johan Olsson, Daniel Richardsson och Lars Nelson representera Sverige under femmilen.

Marcus Hellner avstod sin plats för att i stället låta Anders Södergren åka.

– Han kände att han inte hade energi kvar för att göra en bra femmil och att han hellre lämnade över till mig. Det är jag tacksam för, säger Södergren.

Förbundskaptenen Rikard Grip om beslutet:

– I utgångsläget skulle Marcus åka, men vi hade pratat innan mästerskapet om att vi skulle göra en avstämning. Om han skulle åka skulle han känna att han hade energi och var väldigt motiverad för det. Men nu har han haft stort fokus på de andra tävlingarna under mästerskapet och känner väl att energin inte finns där, men det handlar inte om någon besvikelse.

37-årige Södergren, som gör sitt sista mästerskap i karriären, håller en annan svensk högt inför morgondagens lopp. Södergren tror nämligen att Johan Olsson kan göra ännu ett storlopp, och menar att han aldrig sett Olsson bättre.

– Inte i sådan här form och med det lugnet han har haft, säger Anders Södergren.