Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succéinledningen – Halfvarsson kan missa tävlingarna i Davos: "Svårvärderat"

Han missade morgonens pressträff. Och nu kan Calle Halfvarsson även missa helgens världscuptävlingar i Davos.
– Just nu är det svårvärderat, säger landslagsläkaren Per Andersson till Expressen.

Annons

Calle Halfvarsson.

Det var sedan tidigare klart att Calle Halfvarsson – säsongens succéman och som leder den totala världscupen – skulle avstå lördagens distanslopp i Davos, och endast fokusera på söndagens sprint.

Men nu kan Halfvarsson även missa sprinten. Efter att ha missat morgonens pressträff väcktes frågan. Halfvarsson är sjuk. Det uppger Expressen.

– Calle kände sig lite torr i luftrören imorse när han vaknade. Då väljer vi som säkerhetsåtgärd att vila Calle i dag, säger landslagsläkaren Per Andersson till Expressen.

Enligt Andersson är det ännu för tidigt att ta ett beslut kring om Halfvarsson kommer att köra i helgen eller inte, även om det inte rör sig om något dramatiskt och att världscupsledarens vila främst är en försiktighetsåtgärd. Beslutet kommer därför att tas på morgonen på lördag.

– Det är klart att man inte kan säga något om det. Just nu är det svårvärderat och då är det viktigt att Calle får vila så får vi se åt vilket håll det går, säger Andersson till Expressen.

Beskedet kring Halfvarsson kommer samma dag som det meddelades att Johan Olsson skulle avstå helgens tävlingar. Ett stort avbräck för de svenska skidherrarna. Ett glädjande besked är däremot att det nu står det klart att Charlotte Kalla kommer att vara tillbaka och kunna tävla i helgen, dock i den Skandinaviska cupen.

Annons