Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Jönsson missar VM

Beskedet om Emil Jönssons fysiska status blev det väntade. Han kan inte köra någonting i VM. Sprintstjärnans högra ben håller inte. Det var en mycket nedstämd Jönsson som själv berättade:

Annons

– Jag och Mats Larsson for till Leksand för att testa min status på skidor. Det blev ett negativt besked. Jag kunde åka, men så fort jag försökte ta i sa benet ifrån, sa Emil Jönsson på en känslosam presskonferens tidigt onsdag morgon.

– Mina känslor har de sista dagarna pendlat mellan hopp och förtvivlan. Givetvis är det jobbigt att nu måsta inse fakta: Någon start för mig blir det inte. Och extra tungt är det utifrån att vi är många som redan från 2010 sett fram emot det här, fortsatte Jönsson.

Medicinskt är det landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson som haft ansvaret för Emil Jönssons rehabilitering efter att han skadade sig i lördags.

– Vi har sett stora framsteg väldigt snabbt. Det är också en anledning till att vi dröjt med det här tråkiga beskedet. Naturligtvis vill vi så långt möjligt ge Jönsson en chans, men det gick tyvärr inte.

Nu vill Emil Jönsson bli kvar hos sina landslagskompisar och försöka stötta och peppa de till framgång när han själv inte kan delta.

– Han är välkommen till oss i ledarstaben, log sprintansvarige Mats Larsson.

– När vi nu äntligen har fått det här stora spektaklet till oss här på hemmaplan vill jag försöka vara en del av händelserna, även om det inte sker utifrån en aktiv insats i skidspåret, fortsatte Emil Jönsson.

Nu blir det Carl Quicklund, Östersund, som får chansen att VM-debutera, då han varit sprintlagets förste reserv. Redan i söndags fick Quicklund veta att han kunde komma ifråga.

– Jag är förberedd. Det är en stor ära att få representera Sverige på ett VM, sa han när vi pratade med honom i måndags.

Nu är det allvar för Quicklund, som kom till Falun i tisdags eftermiddag och som i dag ska träna på VM-banorna.