Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin landslagsdebut av Jesper Persson

Svegsgrabben Jesper Persson fick under helgen debutera i landslagssammanhang då han representerade Sverige i den nordiska juniorlandskampen. Persson gjorde två starka lopp och visade att formen är på gång.

Annons

Jesper Persson, Åsarna IK, gjorde en stark insats som förstaårsjunior i de tuffa tävlingarna som hölls i norska Orkanger. Förutom en svensk trupp på sex killar och sex tjejer så hade Norge och Finland också sina bästa åkare på plats, även USA kom med ett starkt lag på killsidan. Till detta ska läggas en mängd norska åkare som stod strax utanför det egna landslaget.

På lördagen körde Jesper 10 kilometer fristil och tog en 14:e plats, 39 sekunder efter segraren Fredrik Johnsrud, Norge. Med det var han tredje bästa svensk och fick åka i Sveriges förstalag i stafetten.

– Jag är ganska nöjd med loppet. Eftersom jag var reserv så har jag inte alls toppat någon form för den här helgen, tvärtom så har vi kört ganska hårt under veckan, säger Persson.

I stafetten fick Jesper bilda lag tillsammans med Sundbybergsåkarna Johan Herbert och Axel Aflodal. Jesper Persson gick ut som femma på andrasträckan men växlade som tvåa tillsammans med Norge och Finland. En placering som sedan laget även tog, slagna på målfoto av Norge.

Lagkompisar i Åsarna IK, motståndare i landskampen, Emil Talsi, Finland och Jesper Persson, Sverige.
Annons