Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grip: Så blir det guld i teamsprinten

Det vädras svenska medaljer i Falun. I ett strålande väder tar sig Ingermarsdotter, Nilsson, Halfvarsson och Pettersson an teamsprinten.

Annons

Rikard Grip mötte upp pressen på söndagsmorgonen. Han var på gott humör, och ser fram emot dagens teamsprint. Här finns nämligen goda förutsättningar till medalj för både de svenska damerna och herrarna.

– Solen skiner, och det brukar passa bra för Sverige. Jag hoppas på två medaljer, säger Rikard Grip.

Tidigare under säsongen har Sveriges duo i form av Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson vunnit säsongens enda teamsprint. Den gången efter en mäktig avslutning av Stina Nilsson - så visst luktar det guld även i Falun den här söndagsmorgonen.

– Det känns jättebra att ha Stina i superform. Får hon en bra resa, så kan hon bli superfarlig i spurten, säger Rikard Grip,

Den största utmaningen för Sveriges del blir Norge, som ställer upp med Ingrid Flugstad Östberg och Maiken Caspersen Falla.

– Vi kan absolut vara med och kriga om ädla medaljer, samtidigt är Norge den största utmaningen. De har åkstarka åkare som har en jämnhet och levererar på tävlingar. Nu när Norge inte har Björgen så har de ändå en god ersättare i Ingrid Flugstad Östberg.

Guldreceptet är att spara så mycket energi som möjligt, och ändå ta sig vidare till finalen.

– Kan vi göra det så har vi mycket goda chanser, säger Grip.

På herrsidan finns också goda medaljchanser för Sveriges del. Calle Halfvarsson misslyckades i sprinten i torsdags, men är ändå i god form - och det lovar gott enligt förbundskaptenen.

– Calle är i bra form, och Teodor har haft en brokig säsong men visade fina takter i torsdags. Jag tror att Calle kan vara med och sätta fart i det här, och ge Teodor bra utgångslägen. I det här loppet handlar det mycket om att spara energi till slutet, och ha kvar krafter på sista etappen.

De svenska herrarna lottades i det första heatet, vilket är en fördel enligt förbundskaptenen.

– Klart att det är positivt att svenskarna går i första, då får herrarna längre vila, säger Grip.

Den största utmanaren blir även på herrsidan Norge, med Petter Northug och Finn Hågen Krogh i laget.

– Vi ska vara med och slåss om det även där, säger Rikard Grip.

I söndagens "Vakna med Wassberg" riktade Wassberg kritik till den norska laguttagningen.

– Jag är tveksam till att Petter ska starta, sa Wassberg.