Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halfvarsson tar sista sträckan

Daniel Richardsson tar hand om förstasträckan, Calle Halfvarsson den sista, när de svenska herrarna i morgon ska försöka upprepa damlagets medaljsuccé.
Där emellan kör Johan Olsson och Marcus Hellner.

Annons

Förbundskaptenen Rikard Grip släppte namnen på de fyra herråkarna redan på morgonens presskonferens, men ordningen höll han hemlig fram tills det att damlaget bärgat ett silver.

Sedan stod det klart att det blir i tur och ordning Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och till sist Calle Halfvarsson som ska försöka ordna ännu en svensk medalj.

Det svenska laget är identiskt med det lag som tog silver på VM i Val di Fiemme 2013. Jämfört med guldlaget från OS i Sotji 2014 är det en förändring: Calle Halfvarsson i stället för Lars Nelson.

– Det känns som ett bra lag, vi har fyra åkare som är i väldigt bra form, säger Grip.

Två raka OS-guld – men det är 26 år sedan Sverige tog ett VM-guld i herrstafett. Är det dags nu?

– Det känns så. Nu har tre av de här killarna vunnit två OS-guld, jag tror att de är intresserade av att kröna sina karriärer med ett VM-guld, säger Grip.

Det norska stafettlaget består av – i startordning – Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Anders Gløersen och Petter Northug. De tre förstnämnda är mästerskapsdebutanter.

– De har mycket erfarenhet och har gått många masstarter. De vet vad som krävs, sade Petter Northug på den norska presskonferensen.

Annons