Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk medalj för Jens Burman – SM-brons i skiathlon

/

Det blev en lyckad avslutning på SM-veckan för Åsarnas Jens Burman.
I skiathlonloppet över 30 kilometer blev det brons för 21-åringen, hans första individuella seniormedalj i SM-sammanhang.
– Nöjd blir man aldrig förrän man vinner men jag är väldigt glad att jag lyckades ta en medalj, säger Burman.

Annons

Rätt tidigt i loppet skaffade sig en kvartett, med Jens Burman, Marcus Hellner, Viktor Thorn och Robin Norum, en rejäl ledning och det var först på sista varvet som kvartetten sprängdes.

Först släppte Robin Norum och sedan lite senare tvingades Burman ge upp kampen om guldet.

– Det var på det sista varvet det började köras rejält hårt och jag orkade inte hänga med riktigt i sista långbacken, då fick jag släppa någon meter.

Hade du koll bakåt, eller kände du dig jagad?

– Nej, på slutet såg jag att det var en bit ner så tredjeplatsen var ganska säker.

I kampen om guldet var Marcus Hellner starkast och tog sin sjunde raka SM-seger på distansen. Junioren Viktor Thorn fick nöja sig med silvret.

Hur vill du sammanfatta SM-veckan?

– Det har varit bra. Kroppen har svarat bra, trots att det varit mycket tävlingar på senaste tiden en så har jag lyckats hålla mig ganska pigg.

Efter SM kommer Burman att gå in i en tuffare träningsperiod, för att sedan vara tillbaka i tävling till världscuptävlingarna i Falun om två veckor.

– Jag kommer kanske inte vara i toppform där. Annars är det väl antingen U23-VM eller Tour de Canada som blir målet i slutet av säsongen.

Förutom det individuella bronset gav hans insats Åsarna IK lag 1 totalvinsten i SM-lagtävlingen som räknar ihop tiderna för samtliga åkare under veckan. De vann före Puteå Elit lag 1 och Stockviks lag 1.

Annons