Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemarsdotter om den norska dominansen: "Någon gång kommer jag att stå överst"

/

Norge fortsätter att dominera i skidspåren, och de fyra första placeringarna i damernas klassiska lopp i Falun gick till grannarna i väst.
Rutinerade Ida Ingmarsdotter låter sig dock inte nedslås av norskornas överlägsenhet.
– Jag fortsätter min linje och skam den som ger sig. Jag är trettio år och någon gång kommer jag att stå överst också, säger Ingemarsdotter.

Annons

En fjortondeplats i mål, närmare en minut efter suveräna Therese Johaug, blev Ida Ingemarsdotters facit över fem kilomerer klassiskt på Riksskidstadion.

Särskilt nedslagen efteråt var dock inte den rutinerade Åsarna-åkaren.

– Jag gör allt jag kan. Det är en så speciell distans och jag försöker verkligen mata och ge järnet hela vägen runt. Jag tror att jag plockade ut det som jag hade i systemet i dag. Utifrån veckan som har varit så tycker jag att det är godkänt, men man vill alltid vara högre upp, säger Ingermarsdotter som inte kunnat träna för fullt efter att ha haft problem med luftvägarna.

– Det finns ändå en grundform. Trots att det har blivit väldigt lite träning i veckan så finns det ändå någon som vill åka och tävla.

LÄS ÄVEN: Anna Haag efter comebacken: "Det svartnade för ögonen"

Den tuffa banan, och förutsättningarna med en hel del nysnö som fallit det senaste dygnet, gjorde lördagens tävling till en ordentlig utmaning för åkarna och flera blev liggande i snön i målområdet.

– Jag hade mycket syra och kände mig rätt stapplig i hela kroppen. Benen var lite halvskakis, säger Ingemarsdotter och fortsätter:

– Med det publikstödet man har så vill man verkligen åka bra. Det är ett speciellt före och det gäller verkligen att bestämma sig, våga gå och lita på skidorna. Det är lite smålöst och det släpper, så man måste slappna av och våga låta skidorna göra jobbet.

LÄS ÄVEN: Stina Nilsson nöjd med 28:e-platsen: "En bättre känsla i kroppen"

I toppen av resultatlistan såg det ut ungefär som det brukar. Norskt, norskt, norskt och norskt.

En realitet och ett faktum som är svårt att bortse ifrån, men Ida Ingemarsdotter låter sig inte nedslås.

– Det här är en individuell idrott, så det gäller att fokusera på sig själv. Börjar man fokusera på alla andra så kan man lika gärna ligga kvar i sängen, för då har man skitit i det blå skåpet redan innan man en har kommit i tävlingskläderna.

– Jag fokuserar på mig. Norskorna är fantastiska. Therese dominerar. Det är bara att gratulera och lyfta på hatten. Men jag fortsätter min linje och skam den som ger sig. Jag är trettio år och någon gång kommer jag att stå överst också.

LÄS ÄVEN: Dahlqvist letar efter mästerskapsformen: "Känns som att det kan bli hur som helst"

Annons