Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemarsdotters formbesked: "ska hem till Östersund och tända en brasa"

/
  • Charlotte Kalla, Therese Johaug och Ida Ingemarsdotter från lördagens lopp i Ruka.
  • Stina Nilsson knep andraplatsen.

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson jagade efter Therese Johaug, som var överlägsen. Men Ingemarsdotter, Åsarna, har visat att hon har något starkt på gång.

Annons

– Det gick ju bra, men sista varvet var jobbigt. Det känns att jag fått fyra race i fredags och ett i går, säger Ida Ingemarsdotter till SVT efter sin fjärdeplats i damernas 10 kilometer klassisk jaktstart på söndagen.

Hon var stark i fredagens sprint, och briljant i lördagens 5 kilometer på lördagen. I söndagens jaktstart höll följde hon och Stina Nilsson i bakvattnet av överlägsna Therese Johaug som drog ifrån redan från start, tillsammans med Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg. Men Ingemarsdotter höll bra tempo och var med hela vägen. På tredje varvet hände dessutom det som inte fick hända: Heidi Weng räknade fel, och körde in i mål i stället för att varva.

– Jag fokuserade egentligen på oss fyra och försökte glida ikapp, jag surfade bakom. Det var trist för Heidi att hon gick in i mål på tredje varvet. Det var trist att se, säger Ingemarsdotter, som hade stor sympati med norska kollegan och var framme och tröstade henne i målfållan efteråt.

När Ingemarsdotter skadade handen i somras var hon tvungen att lägga om träningen. Det verkar ha haft en positiv effekt, efter de fina resultaten i Bruksvallarna förra helgen och inte minst de starka insatserna i Ruka.

– Man hade ju hoppats vara topp tio för jag har haft en bra känsla i höst så jag känner att en bra dag ska jag vara där uppe, berättar hon för SVT.

Hon var nöjd med dagens utrustning och efter helgen är det uppladdning inför en eventuell start i Lillehammer nästa helg som gäller.

– Jag ska flyga hem till Östersund, tända en brasa och dricka lite glögg. Det är häftigt att ha fått åka med den gula västen, den har ju varit bokad för norskorna de senaste åren, säger hon och skrattar.

Hon blev fyra totalt i minitouren och ligger fyra i världscupen totalt. Stina Nilsson är bästa svenska efter Therese Johaug, som inte oväntat leder, på andra plats. Charlotte Kalla fick inte till världscupsstarten riktigt och ligger sexa.

Läs också:

Nilssons och Ingemarsdotters konkurrent räknade fel på varven

Skidguiden: Nilsson tvåa igen

Moras Martin Johansson stod för Sveriges skräll

Här är truppen till världscupen i Ruka

Nilssons och Ingemarsdotters konkurrent räknade fel på varven

Skidguiden: Nilsson tvåa igen

Johaug var ursinnig - Nilsson tvåa igen

Se resultaten här (herr) och här (dam).

Annons