Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johaug var ursinnig, Stina Nilsson tvåa och Ida Ingemarsdotter på fjärde plats

/

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson jagade efter Therese Johaug, som var överlägsen. Men Nilsson hängde av den följande gruppen och knep andraplatsen, 22 sekunder efter.

Annons

Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter slog följe med Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng på damernas 10 kilometer jaktstart i Ruka. Men när Weng körde fel på tredje varvet och körde in i mål öppnade det möjligheter för svenskorna. I slutet av sista varvet var det klart att det inte gick att göra något åt Johaug, som gick ut stenhårt, men Nilsson hängde av Östberg och Ingemarsdotter och kunde knipa andraplatsen efter en stark avslutning.

– Heter man silver-Stina så! Jag hade som tanke på att rusa ganska tidigt och ta rygg på Ida och Heidi, och det gick ju bra, sade Stina Nilsson till SVT efteråt.

Ida Ingemarsdotter körde i den gula ledarvästen efter en femteplats i sprinten i fredags och en tredjeplats i lördagens fem kilometer fri stil. Hon fick dock ge sig mot Östberg om tredjeplatsen och blev därmed fyra.

– Det gick ju bra, men sista varvet var jobbigt. Det känns att jag fått fyra race i fredags och ett i går, sade Ingemarsdotter till SVT efteråt.

Charlotte Kalla var väldigt besviken efter fredagens sprint där hon föll bort redan i kvartsfinalen. Det kom en revansch på lördagens fem kilometer fri stil där hon kom tvåa men på söndagen hade hon inget att göra mot Johaug och hon var

– Jag hade dåliga skidor, det finns inte så mycket att göra då. Det är ganska frustrerande när man inte kan åka, säger en besviken Kalla till SVT.

Johaug vann med sin överlägsna tid minitouren och leder cupen.

Läs också:

Nilssons och Ingemarsdotters konkurrent räknade fel på varven

Skidguiden: Nilsson tvåa igen

Annons