Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jönsson med ny teknik femma i prologen

/
  • Emil Jönsson, Mora, var femma i prologen och alltså enkelt vidare till kvartsfinalerna som börjar strax före klockan tolv.
  • Carl Quicklund, ÖSK, har haft det motigt i helgen, med blygsamma placeringar i distansloppen. Nu kvalade han in sig till kvartsfinalerna i sprint som sjuttonde man, men var ändå inte nöjd. Kroppen vill inte riktigt.

Simon Persson ville inte vara sämre än sin klubbkompis Linn Sömskar, utan visade att Umeå lyckats bra med vallningen och han vann herrarnas sprintprolog.

Annons

Tidsdifferenserna i herrklassen var små och det skilde bara någon enstaka sekund mellan de tio bästa.

Emil Jönsson, Mora, gjorde sin första sprinttävling sedan den olycksaliga kraschen i Östersund i februari, då han slet sönder en muskel och missade VM på hemmaplan.

Nu har han delvis bytt teknik och visade att det nya håller – han kan åka fort. Han var bara ett par sekunder från tätmannen.

Gustav Nordström var trea, nyblivne senioren Oskar Svensson fyra, Jönsson femma, Johan Edin sjua och Karl-Johan Westberg åtta.

Bröderna Tomas och Even Northug är också klara för kvartsfinal, liksom den svenska sprintstjärnan Teodor Peterson, men han skakade på huvudet efter prologen och tyckte det gick segt.

Östersundaren Carl Quicklund har haft en tung helg med väldigt blygsamma placeringar i både fredagens klassiska och lördagens fristilslopp. Av och till har han haft svårt att få åt sig andningen.

Efter prologen i sprinten var han inte heller så nöjd, men han tog sig i alla fall vidare som nummer sjutton, sex sekunder efter de bästa.

Annons