Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Nelson satte färg på loppet

Herrarnas dubbeljakt fick en skrällbetonad upplösning: Rysk seger genom Maxim Vylegzhanin och ingen medalj vare sig till Norge eller till Sverige. Det gav höga odds hos spelbolagen.

Annons

Hemmasonen Calle Halfvarsson kände sig pigg inför sista varvet men bröt oturligt en stav.

– Det var bittert. Jag förlorade kontakt med tätklungan och när jag väl fick en ny stav krånglade det med remmen, berättade Calle som till slut blev sexa efter en heroisk slutkilometer.

Han fick förstås ödsla kraft för att nå ifatt efter stavhaveriet. Men bara sekunder senare blev det hårdkörning och Calle hängde inte riktigt med. Han fick ny kraft vid ingången till sprintbanan och spurtade sen enormt.

– Jag vet inte hur långt det kunnat räcka utan stavbrott, men formen är där. Det var det bästa beskedet med loppet, summerade han.

Marcus Hellner, Gällivare, grillade tätklungan både på fjärde och femte varvet. Men när slutsegraren och Dario Cologna, (silver) ryckte i mördarbacken på sjätte och sista varvet, var Hellner rökt.

– Jag kunde inte svara. De var bara bättre. Jag hoppades naturligtvis ha varit längre upp i resultatlistan, (tia), men rycket blev för tufft, sa en besviken Hellner.

Lars Nelson satte färg på dubbeljakten när han på andra varvet gick upp och drog och fick lucka tillsammans med fransmannen Gaillard.

– Det var inte meningen, men mina skidor gled otroligt bra, så luckan ut från stadion uppstod av sig självt. Jag hade en plats bland de tio som mål, blev 14:e, men är väl ändå inte så nedslagen, tyckte härjedalingen.

Martin Johansson, Mora, sågs aldrig med möjlighet och förklarade utan prut:

– Ett skitlopp där jag tidigt kände mig trött och egentligen fungerade ingenting, menade dalmasen som blev 35:a.