Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning i Bruksvallarna; lanserar långlopp

/
  • Bruksvallarna i härlig vinterskrud. Bilden är från i november, då den sedvanliga Sverigepremiären avgjordes. Här ser vi Charlotte Kalla vinna ett av loppen. Nu ska det även bli ett långlopp i Härjedalsorten, närmare bestämt på lördag.
  • En bild från Bruksvallarna, där Sverigepremiären på längdskidor avgjorts i flera år. Nu ska det även bli ett långlopp i Härjedalsorten, närmare bestämt på lördag.

Bruksvallarna utökar sin tävlingsarsenal. Nu blir det även ett långlopp; Bruksvallarna Nordic Ski Marathon.
Distanserna är 42 respektive 21 kilometer och premiären sker i helgen.

Annons

Tankarna har länge funnits på att sy ihop ett långlopp runt Bruksvallarna. Nu är stenen kastad och på lördag blir det av.

Loppet är seedningsgrundande till Vasaloppet och Tjejvasan.

En del av anmälningsavgiften går oavkortat till insamlingen "Fäll ett träd för cancer" som är en insamling via Cancerfonden. 

– Vi har länge önskat arrangera ett långlopp då omgivningen i Bruksvallarna och Ramundberget är som gjord för långlopp. Vi ser detta som en del i dalgångens och Funäsfjällens utveckling att vara i framkant inom idrottsliga arrangemang året runt för motionärer och elitsatsande, berättar tävlingsledaren Magnus Myhr i ett pressmeddelande.

Banan startar i Bruksvallarna och går längs med Ljusnan mot Ramundberget och vänder sedan tillbaka mot Bruksvallarna.

Fotnot: Området runt Funäsdalen erbjuder Skandinaviens största skidområde, med 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår och 610 kilometer skoterleder.

Annons