Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skidtour i Sverige och Norge: "Kommer lyfta längdskidsporten ytterligare"

Längdskidcirkusen kan få en ny tour, en nordisk sådan. Tävlingarna är tänkta att gå i Sverige och Norge.
Och Skottland.
– Jag skulle tycka det var jättekul, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Annons

Sverige och Norge presenterade under Internationella skidförbundets (FIS) årsmöte ett förslag på en ny skidtour, som ska gå i just Sverige och Norge, rapporterar SVT Sport .

– Det känns fantastiskt att få presentera våra planer på en egen skidtour i ett område som är snösäkert och där flera av världens bästa skidåkare bor och verkar, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson, som även är svensk projektledare för touren, i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson är positiv till en ny nordisk skidtour

– Skidintresset är redan väldigt stort här, men genom touren får vi möjlighet att visa upp idrotten på ett sätt som kommer lyfta längdskidsporten ytterligare, fortsätter han.

Touren är tänkt att ligga i februari 2020 och ska ingå i världscupen. I förslaget ingår också att tourens prolog ska gå i Edinburgh i Skottland.

En av de som ser fram emot den nya touren är landslagsåkaren Stina Nilsson.

– Jag tycker om att tävla på hemmaplan och när Östersund hade tävling senast så blev det väldigt fin inramning. Att få köra i Åre och Östersund och sen vidare mot Trondheim och Norge vore superhäftigt, säger hon till SVT.

FIS:s tävlingskommitté godkände förslaget och inom de kommande veckorna ska även FIS Council fatta det slutgiltiga beslutet, men mycket lutar åt att de också kommer godkänna förslaget, enligt SVT Sport.

Annons