Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skilda känslor för länets två JSM-medaljörer

/
  • Hedda Bångman, Offerdal,  in som besviken tvåa bakom Rebecca Öhrn, Vilhelmina.

Länet fick en besviken silvermedaljör och överlycklig bronsmedaljör när junior-SM inleddes med skiathlon under onsdagen.

Annons

Längdåkarnas JSM avgörs på Södra Berget i Sundsvall under tuffa förutsättningar. Skiathlon under onsdagen följs av sprint i fristil på torsdagen, sedan klassisk distanslopp lördag och stafetter klassiskt söndag.

Första dagen gav två medaljer till länet – Hedda Bångman, Offerdal tog silver i D19–20 och Emma Thalin, Sveg brons i D17–18. Två medaljörer med helt skilda känslor efter 10 kilometersloppet med skidbyte.

– Jag har aldrig varit så besviken. Jag hade väldigt dåliga skidor på den klassiska delen och var väl egentligen glad att jag hängde med så bra där, sedan hade jag bättre skidor på skejt. Jag bara körde på och drog hela vägen till 200 meter kvar då hon kom i suget in på upploppet och då kunde jag inte svara, sa Hedda Bångman, som hade siktet inställt på guld, men fick se sig slagen med 1,5 sekunder av Rebecca Öhrn, Vilhelmina.

– Nu är jag rejält revanschsugen till de kommande loppen, sa Hedda Bångman, som haft problem med en framsida på ett ben och inte kunnat skejta sedan junior-VM för en dryg månad sedan.

För Emma Thalin blev det brons i D17–18, men hon var gladare.

– Jag är överraskad och jätteglad. Visste att jag hade chans att vara med högt upp, men trodde aldrig att det skulle räcka till pallen. Det var första SM-medaljen så det var extra kul, sa Emma Thalin, som har torsdagens sprint som favoritgren egentligen.

– Skönt att få ett så bra formbesked, sa Emma Thalin.

J/H hade flera åkare ytterligare på topp 10 – Henrik Ottosson, Åsarna, sexa, och Elias Dahl, Offerdal, sjua i H19–20, Tua Dahlgren, Spikbodarna sjua, Signe Rosenberg, Duved, nia och Mathilda Ruus, Åsarna, tia i D17–18 samt Sofia Myhr, Funäsdalen, sexa och Ida Dahl, Offerdal, åtta i D19–20.

Extra glädjande besked där av skidskyttetalangen Sofia Myhr, som haft en strulig säsong med segdragen förkylning och en fördröjd återkomst i spåren efter det. En Sverigecup i skidskytte nyligen gav en andra- och tredjeplats och sjätteplatsen nu visar att hon är på väg tillbaka.

– Blev sjuk till premiärtävlingen och det satt i länge. Det här var premiär på längd och det var kul att köra och jag är nöjd, sa Sofia Myhr, som liksom de andra även kör fortsättningen i JSM.

Annons