Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silvermedaljören överlägsen i JSM-premiären

/
  • Viktor Thorn, SM-silvermedaljör, var överlägsen i JSM-premiären i Torsby.

På damsidan var det en JVM-trio som tog pallen genom Elina Rönnlund, Emma Ribom och Moa Olsson. I herrarnas skiathlon på premiärdagen av junior-SM var det en silverhjälte som tog hem guldet - överlägset.

Annons

Den första dagen på junior-SM 2016 inleddes med skiathlon för både damer och herrar. I damklassen var det Elina Rönnlund som tog hem guldet, följd av Emma Ribom och Moa OIsson. På herrsidan krossade en Ulricehamnsåkare allt motstånd.

Viktor Thorn stod för ett magnifikt senior-SM i Piteå där han bland annat utmanade Marcus Hellner om guldet i den avslutande skiathlonen i Piteå. Hans inledning på junior-SM var av minst samma kaliber då han tog hem skiathlonen på premiärdagen, nära två minuter före Filip Danielsson, Garphyttan.

LÄS MER: JVM: Medaljen försvann för svenska herrlaget – förlorade toppstriden

Thorn, som fyller 20 i år, har höjt sig en nivå den här säsongen, och ledde tävlingen redan från första mellantiden. Han ökade avståndet stadigt ner till tvåan genom hela loppet och avslutade starkt med en ökning på tio sekunder de sista 1,4 kilometerna.

Det blev stora tidsavstånd i herrtävlingen. Thorn hade två minuter och sju sekunder ner till trean, Marcus Fredriksson från Lycksele. Gustav Rotvold, Åsarna, gick in på en fin fjärdeplats, dock nästan två minuter efter Thorn.

Annons