Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spekulationerna dementeras: Ingen konflikt bakom Kallas uppbrott från landslaget

/
  • Spekulationerna om att en konflikt ska ha varit bakgrunden till att Kalla bröt med landslaget dementeras.

Efter beskedet om att Charlotte Kalla inte är med i landslagets träningsgrupp inför den kommande säsongen har det spekulerats i att det finns en konflikt. Så är inte fallet, enligt hennes mentala coach.

Annons

När landslagstruppen inför nästa säsong presenterades saknades en av de viktigaste pusselbitarna: Charlotte Kalla. VM- och OS-medaljören hade valt att gå sin egen väg och kommer att träna på egen hand, för att kunna jobba närmare med sin personlige tränare Magnus Ingesson, menade hon själv.

– Efter mycket övervägande känns det här väldigt rätt för mig. Jag har i flera år försökt få till lösningen med att få mer tillgång till Magnus. Nu kan Magnus vara mer närvarande i träningen och det känns jättebra, att vi kan träffas kontinuerligt och göra uppföljningar direkt om teknik, sa hon då och menade att hon vill prova något nytt i karriären, efter tio år i landslaget.

Med beskedet blev det inte oväntat spekulationer om att det ska finnas en spricka mellan stjärnan och landslaget. Under säsongen uttalade sig den förre damtränaren Mattias Persson om att han trodde att Charlotte Kalla "inte mår så bra i själen". Charlotte Kalla reagerade med irritation och det ledde till stora tidningsrubriker.

Men den konflikten är sedan länge löst och det ska inte finnas något "ont blod" mellan Kalla och landslagsledningen.

– Det finns någon idé om att det är om någon konflikt med den ena eller andra i ledarstaben men det är det inte. Det är inte där de här tankarna kommer för Charlotte och det är inget sent påfund utan det började långt tidigare än så, säger Kallas mentala coach Thomas Nilsson om uppbrottet till Kuriren.

Den tunga säsongen påverkade naturligtvis Kalla, något som Nilsson upplever har lett till förändring.

– Det har varit stor skillnad i människan Charlotte och jag upplever att hon vuxit i vinter. Hon har tvingats brottas med saker som hon kanske inte är van vid. Att göra sitt yttersta, vara fokuserad och jobba hårt som f-n och sen blir inte resultaten som hon velat ha eller förväntat sig, säger han och fortsätter:

– När hon och Magnus (läs: Ingesson) pratat om vad som kan vara problemet så upplever de att man gjort allting rätt och jobbat med det man ska. Hon kan vara irriterad, arg och ledsen men hon har inte tappat sugen. Istället har Charlotte gnetat på och har ju fått i alla växlar förutom turbon, säger Nilsson.

Annons