Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprintfinal för Thalin och Persson

Under helgens Scandic Cup-tävlingar i Falun tog sig härjedalsjuniorerna Emma Thalin och Jesper Persson till final i sina sprintklasser. Persson svarade även för ett kanonlopp i distriktsstafetten där han åkte in med näst bästa tid på sin sträcka.

Annons

Skidhelgen började i fredags med sprintkval och finaler. Två härjedalingar tog sig vidare och såväl Emma Thalin som Jesper Persson hade sjätte tid i prologen och båda slutade sexa i finalen.

– Jag höll på att köra på en kille i sista uppförsbacken när det blev trångt och i stället för att fälla honom så gick jag ner på knä själv, han var lite före, berättar Persson som då tappade möjligheterna att nå pallen.

Under lördagens distanslopp i klassisk stil var det bara Jesper Persson som nådde topp tio av deltagade härjedalingar. Jesper åkte in på en fin sjundeplats trots ett stavbrott redan i starten , olyckligtvis hann han åka nästan en kilometer innan han kunde få en reservstav.

Emma Thalin tog en 18:e plats i D20 och i samma klass blev Elionore Bäckman 20:e dam i mål.

I söndagens juniorstafetter för distriktslag körde Elionore Bäckman, Hede SK, i J/Hs andralag som kom sjua i damstafetten.

Jesper Persson, som bröt när uttagningsloppet avgjordes, hoppade in som reserv i J/Hs andralag vilka blev åtta bland herrarna. Noterbart är dock att Persson hade näst bästa sträcktid på slutsträckan, endast slagen av tre år äldre JVM-åkaren Hugo Jakobsson med tre tiondelar.

– Stafettsträckan är jag riktigt nöjd med, jag körde nog förbi sju-åtta lag och kunde gå på riktigt hårt, säger Jesper som tycker att formen är i antågande.

Jesper Persson tog sig enkelt till final i sprinttävlngarna i Falun. I finalen strulade det lite och Persson fick nöja sig med sjätteplats.

Annons