Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt startfält i premiären av Bruksvallarna Nordic Ski Marathon

Förra årets tänkta premiärtävling fick ställas in på grund av kylan. När Bruksvallarna Nordic Ski Marathon nu ska köras för första gången finns flera meriterade åkare på startlinjen.

Annons

OS-guldmedaljörerna Johan Olsson, Anders Södergren och Lars Nelson finns alla anmälda till den första upplagan av tävlingen, som var planerad redan under fjolåret men den gången satte vädret stopp.

– Vi sköt på allt ett år, säger tävlingsledaren Magnus Myhr, som har en bättre väderprognos inför lördagens tävlingar.

För Johan Olssons del blir tävlingen en del i förberedelserna inför VM.

– Jag har lagt många träningsdagar här på“Völlan”. Inför VM i Falun 2015 bodde och tränade jag här i en månad och det gav ju bra resultat. Nu är det VM i Lahti 2017 som gäller, jag lägger två månader här i Bruksvallarna, säger Johan Olsson i ett pressmeddelande.

Johan Olsson och Anders Södergren under stafetten i Oslo 2011. Under lördagen kör båda åkarna Bruksvallarna Nordic Ski Marathon.

På damsidan finns inte lika namnkunniga åkare anmälda som på herrsidan.

– Det är ju Skandinavisk cup och andra tävlingar samtidigt, så det är många som har valt andra tävlingar också. Den här tävlingen är framför allt till för motionärerna och vi skulle bli supernöjda om vi kommer över 100 startande. Det ser vi ut att göra nu, säger tävlingsledaren Magnus Myhr om tävlingen.

Masstarten går 10.00 under lördagen. Se de anmälda åkarna på arrangörens hemsida.

Annons