Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Nilsson visade storform - blev tvåa i sprinten

/

Två svenskor var kvar i sprintfinalen i Ruka: Åsarnas Ida Ingemarsdotter och Moras Stina Nilsson. Det var två svenskor som visade att de kommer bli svårslagna den här säsongen.

Annons

Artikeln uppdateras efterhand.

Bakhalka ställde till det men svenskorna stod för en stark insats. Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och lite oväntat Evelina Settlin, men inte Charlotte Kalla, tog sig vidare i kvartsfinalerna i Ruka. I slutändan var det Nilsson och Ingemarsdotter som stod på startlinjen i finalen, bredvid en rad med fyra norskor: Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Invild Flugstad Östberg och Heidi Weng.

Ingemarsdotter och Nilsson åkte en smart final. Stina Nilssons glid var något bättre än Ingemarsdotters, där Stina Nilsson var enormt stark i den sista tunga uppförsbacken. Hon hade Maiken Caspersen Falla före sig och kunde inte komma ikapp men knep en mycket fin andraplats.

– Fick inte riktigt fast skidorna i kvarten men åkte ändå bättre skidor i finalen, säger Stina Nilsson till SVT efteråt.

Ida Ingemarsdotter orkade inte hela vägen och slutade femma, men stod för en fantastisk insats, inte minst i kvarts- och semifinalerna där hon visade att hennes handskada inte påverkat henne negativt, snarare tvärtom. Hon var ändå före Heidi Weng, som såg stark ut genom finalerna.

Förutom att Kalla missade semifinalen var dagens skräll Evelina Settlin, som gick vidare till semifinalen, där hon dock föll och missade chanserna till avancemang.

Stina Nilsson var nöjd, inte minst med att hon stod sig mot norskorna:

– Det känns jättekul att man är med och kan utmana de röda åkarna, säger hon.

Hanna Falk såg stark ut i sin kvartsfinal och hade grepp om ett avancemang, men hon föll i slutskedet av loppet och kunde inte hämta igen den förlorade tiden. Linn Sömskar var bra med men Heidi Weng och Kathrine Rolstedt Harsem tog hem båda avancemangsplatserna.

Följ allt som händer i helgens världscupstävlingar här:

Skidguiden

Läs också:

Pengarusning i Kuusamo - Kalla kan ta hem storkovan

Svag herrtrupp kunde inte konkurrera i kvalet

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Stina Nilsson bästa svenska i kvalet - Rydqvist Öberg och Wikén ute

Annons