Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tour de Ski: Ida Ingemarsdotter tvåa i finalen - Nilsson orkade inte hela vägen

/
  • Ida Ingemarsdotter stod för en fantastisk insats i sprinten på nyårsdagen och kom tvåa totalt bakom Maiken Caspersen Falla och före Ingvild Flugstad Östberg.
  • Ida Ingemarsdotter stod för en fantastisk insats i sprinten på nyårsdagen och kom tvåa totalt bakom Maiken Caspersen Falla och före Ingvild Flugstad Östberg.

Det var en enormt tuff inledning på årets Tour de Ski med sprint på nyårsdagen. För Stina Nilsson låg det på håret hela vägen till finalen, där hon till slut inte orkade längre. Men Ida Ingemarsdotter visade att hon är toppform - igen.

Annons

– Det har känts bra i dag. Jag bestämde mig för en taktik i kvartsfinalen och höll mig till det. Eftersom det är två varv visste jag att det var där det gällde, säger Ida Ingemarsdotter till SVT Sport.

Och visst var det en bra dag. Ingemarsdotter hade hittat en taktik som funkade och hon såg stark ut. I semifinalen vann hon före Stina Nilsson och lämnade flera starka konkurrenter bakom sig.

I finalen föll hon ner till tredje plats strax innan upploppet men Ida Ingemarsdotter spurtade om norskan Ingvild Flugstad Östberg och blev tvåa efter Maiken Caspersen Falla.

– Formen är lite bättre i dag men jag tycker jag haft en ganska jämn och hög form hela försäsongen men det är först i dag som det fallit på plats, fortsätter hon.

Här kan du läsa om dagens sprint i sin helhet.

På lördagen väntar distanslopp och då är bonussekunderna som hon tjänat in under sprinten viktiga.

– Det jobbiga med sprintdagarna är tiderna. Vi kom hit med tolv och nu är klockan halv sex så det är många timmar man är i gång, säger Ingemarsdotter som i och med att Maiken Caspersen Fall åker hem efter dagens tävlingar ligger tvåa på touren.

Stina Nilsson hade sitt bästa lopp under semifinalen och låg på gränsen till att gå vidare hela dagen. I prologen knuffade hon ner Evelina Settlin till plats 31, med endast en hundradel, och gick därmed vidare.

– Det var väldigt rafflande men det var väldigt skönt att gå vidare, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Trots den fina semifinalen orkade hon alltså inte i finalen och slutade sexa, samtidigt som Ida Ingemarsdotter stod för en väldigt stark insats och slutade tvåa efter Caspersen Falla.

– Taktiskt och känslomässigt var semifinalen bäst, säger Stina Nilsson, som redan gått vidare och nu ligger fokus på de kommande dagarna.

– Det är ju åtta dagar kvar med tävlingar så det ska nog bli bra. Det ska bli jättespännande i morgon, det ska bli kul.

Stina Nilsson ligger sjua i touren just nu. Ida Ingemarsdotter är bästa svenska och kommer att ligga tvåa inför morgondagens distans.

Läs mer om första dagen på Tour de ski och hur det gick för herrarna här.

Och genom Skidguiden kan du läsa allt du behöver veta om Tour de Ski.

Glöm inte att följa Skidpuls för fler skidnyheter och reportage.

Annons