Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga skidåkare flockades i Sveg

/
 • Matilda Bäck från Sveg tränar upp och ner.
 • Skidgymnasiets kvällsaktivitet bestod av olika övningar för att lära känna varandra. Hanna Carlström, Agnes Fredholm, Nora Nordlund, Oscar Bröte och Jon Zackrisson.    
 • Jämtland-Härjedalens skidförbund ordnade kvällsaktiviteter som vände upp och ner på eleverna.
 • Emilia Jonsson från Ytterhogdal, Matilda Bäck från Sveg, Julia Hansson från Sveg, Enya Jonsson från Ytterhogdal och Malva Zackrisson från Sveg deltog i Jämtland-Härjedalens skidförbunds vårläger i Sveg.
 • Många ungdomar deltog i Jämtland-Härjedalens skidförbunds vårläger i Sveg under helgen.
 • Eleverna på skidlinjen i Sveg bekantar sig med eleverna som ska börja på linjen i höst. Kontaktövningar av olika slag var en av kvällsaktiviteterna.
 • Erik Albinder, skidskyttetränare.   

Ovanligt många rullskidåkare har testat vägarna kring skidstadion i Ulvkälla i helgen när Jämtland-Härjedalens skidförbund valde att lägga sitt vårläger på Södra skolan.
Samtidigt ordnade skidgymnasiet den traditionella introduktionshelgen för de elever som ska börja i höst.

Annons

Matilda Bäck, 14 år, från Sveg tycker att lägret var väldigt kul och väldigt jobbigt. Hon är nöjd med boendet och maten, något som är viktig för att kunna fokusera på träningen. 

– Som det ska vara på ett träningsläger, säger hon. Jag fick ut väldigt mycket av det. Det var bra att ledarna var med och visade oss teknik, till exempel när vi åkte rullskidor. 

Helgen har bestått av olika träningspass: Löpning på myr och skytteövningar, teknik och olika stafetter.

Lekar och kontaktövningar för att lära känna varandra var ett viktigt inslag för de som går på eller ska börja skidgymnasiet.

– Vi har haft bra flyt i träningen och det har varit kul att ha så många ungdomar här. Allt har funkat bra, både med träningen och logistiken. Vi tränare är väldigt nöjda med helgen, summerar, Erik Albinder, skidskyttetränare vid skidgymnasiet i Sveg.

Annons