Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsåkarna i fokus när Tour de Fyrfasen kunde avslutas som planerat

Efter att fredagens etapp behövde ställas in på grund av kyla kunde Tour de Fyrfasen under helgen avslutas som planerat med masstart i klassisk stil i Åsarna och en avslutande jaktstart i fri stil i Ytterhogdal.

Annons

Läs också: Kylan ställde till det för Tour de Fyrfasen

Åsarnaåkarna Victor Hallquist, Edvard Sundman och Emil Svensson gjorde upp om segern i H21.

– Det var tävlande från Boden ner till Stockholmsområdet med och vi hade cirka 340–350 startande, vilket är cirka 100 färre än vanligt. Det beror nog lite på Scandic Cup, för ungefär hälften av de som saknas är junioråkare, säger Fredrik Malmgren från tävlingsledningen, som var väldigt nöjd med tävlingarna trots att deltagarantalet var aningen mindre än vanligt.

I H21-klassen fanns fyra åkare från Åsarna med i tävlingen. Där blev det en tät kamp in på målsnöret under söndagens jaktstart där Victor Hallqvist gick i mål som etta före Edvard Sundman och Emil Svensson.

I damseniorklassen vann Malin Börjesjö, Sundbybergg, tävlingen före Malin Angelsiöö, Storvreta och Elin Karlsson, OK Borgen.

Elin Karlsson, OK Borgen

Men det var framför allt i ungdomsklassen som de stora skarorna av deltagare fanns i tävlingen.

I klassen D16 blev det länsåkare i topp genom Tilde Bångman, Offerdal, och Elin Andersson, Stugun. Även i D17–18 blev det Offerdalsseger genom Maria Novak och i H15 vann Gustav Pålsson, Utrikes, samtidigt som Aksel Halvarsson, Östersunds SK, slutade trea.

– Det fanns några bra i varje klass och i vissa klasser var det fler, säger Fredrik Malmgren, som nu siktar vidare mot nästa år.

– Över 300 deltagare är ju jättebra. Det är ju en riktigt stor tävling för att vara nu för tiden och vi siktar vidare på nästa år nu.

Se fullständiga resultat på arrangörens hemsida.

Ebbe Abrahamsson Gjersvold, Östersunds SK.

Frida Vikström, Stockviks SF.

Nelly Mirårs, Ytterhogdals IK.

Irma Unger, Matfors SK

Casper Frank, Alnö SK

Vilhelm Pettersson och Linus Mirårs, Ytterhogdals IK

Hanna Oscarsson, Ås IF och Julia Eriksson, Östersunds SK.

MillyPettersson, Ytterhogdals IK.

Freja Handler, Svegs IK och Henny Malmgren Larsson, Ytterhogdals IK.

Starten i den yngsta klassen för pojkar, H0–8.
Annons