Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utspelet: "Stäng av alla norska skidåkare i två år"

Alla norska skidåkare borde stängas av i två efter avsöjandet om att de använt astmamedicin trots att de varit friska. Det anser sportprofilen Lasse Anrell i en krönika publicerad på nwt.se.

Annons

Under hela sommaren har debatten om norska skidåkarnas användning av astmamedicin pågått. Martin Jonsrud Sundby förlorade Tour de Ski vinster och blev avstängd i två månader.

Nu kliver journalisten Lasse Anrell in i debatten med en krönika publicerad på nwt.se . Där skriver han att han tycker att samtliga norska skidåkare bör stängas av i två år.

Martin Jonsrud Sundby åkte i början av sommaren fast för doping, då han hade för höga värden av astmamedicin i kroppen.

"Norsk skidåkning stinker som laboratoriet hos Mühlegg eller i de ryska statslaboratorierna som OS-rörelsen stängde ute från Rio de Janeiro." skriver han bland annat.

Han kritiserar starkt Therese Johaug och Martin Jonsrud Sundbys användning av astmamedicin.

"Sanningen är ju den att man nästan visuellt kunde se att Therese inte tävlade på samma villkor som de andra. Hon åkte med en frekvens som enbart påminde om de där kinesiska långdistansarna i friidrott häromåret som var helt överlägsna – innan de åkte fast. Eller Johann Mühlegg.

Men alla älskade ju Johaug. Såååå viktig för sporten. Såååå charmig."

När Aftonbladet kontaktar Anrell och frågar honom om krönikan svarar han följande:

–Jag tycker att svenska och norska journalister och skidkrönikörer har varit alldeles för mjäkiga i fallet med den norska statsdopningen.

Aftonbladet: Är det inte fel att insinuera på det sättet om enskilda åkare?

– Nej, jag tycker att det är nödvändigt, säger Anrell.

Annons