Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen skärper eldningsförbudet – totalt eldningsförbud råder i hela länet

Från och med imorgon, lördagen den 28 juli klockan 12.00, råder totalt eldningsförbud i hela Jämtlands län. Det meddelar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Väderprognoserna visar ett fortsatt ansträngt läge med torrt och varmt väder, vilket gör att risken för bränder är fortsatt hög. Därför faller det sig naturligt att vi nu följer de nationella riktlinjerna och genomför ett totalt eldningsförbud i hela länet, efter samråd med Räddningstjänsten, skriver Jöran Hägglund, landshövding i Jämtlands län.

Se även: Här bekämpas elden med brandgator och helikoptrar – se bilderna från Grötingsberget

Bedömningen av eldningsförbud är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster och innebär att alla former av öppen eld i skog och mark är förbjuden.

Det totala eldningsförbudet omfattar all eldning utomhus, inklusive grillning på egen tomt. Det omfattar även gasolbrännare, trangiakök och liknande med öppen låga.