Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen vill se bättre underlag för Örndalen

 
Omdiskuterade planerna för Örndalen Resort
Visa alla artiklar

Det krävs en bättre miljökonsekvensanalys för en expolatering av Örndalen i Härjedalens kommun. Det anser länsstyrelsen i Jämtlands län som yttrat sig i frågan.

Länsstyrelsen är i grunden positiva till en exploatering av Örndalen.

– Projektet är viktigt för utvecklingen av besöksnäringen i länet och ger många arbetstillfällen såväl under exploateringen som på lång sikt, säger landshövding Jöran Hägglund i ett pressmeddelande.

Men området har stora skyddsvärda naturområden, det finns ett örnrevir med god reproduktionsförmåga och området är viktigt för rennäringen. Hur övriga arter som omfattas av artskyddsförordningen påverkas av den sökta exploateringen i Örndalen är inte klarlagt i nuvarande miljökonsekvensanalys, enligt länsstyrelsen.

I sitt yttrande till Mark- och miljödomstolen vill länsstyrelsen därför att en ny och utvecklad miljökonsekvensanalys tas fram. Om domstolen ändå ger tillstånd till den sökta etableringen förordar länsstyrelsen att endast den västra sidan av ån Skorvan exploateras.

Läs även: Debatt: " Vi ställer oss helhjärtat bakom projekt Örndalen"

Denny Calvo 063-16 17 33 [email protected]