Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Full fart på morgongympa i Vemdalen

Annons

Full fart på morgonen i Lövåsgården.

Tre gånger i veckan är det morgongympa på Lövåsgården i Vemdalen. I över fem år har det varit samling 06:00 för 30 minuters ihållande gympa. Kärngruppen är 15-20 morgonpigga som tränar innan det är dags för att åka till jobbet, i byn, Vemdalsskalet, Hede eller Sveg. Mottot är ”Glädje” eller som några säger ”Få det gjort”.

För flertalet är det lättare att göra passet på morgonen innan jobbet, det finns även kvällspass och speciella pass för barn. Rörelserna är varierande då de fyra ledarna Maria Häggkvist, Åsa Nilsson, Lena Everlid och Ingalill Grym är utbildade inom Gym Mix har lite olika inriktning på sina pass.

Utan ledarnas engagemang går det så klart inte få en verksamhet som detta att fungera under så många år. Det är bara att tacka och ta emot och hoppas på att deltagarnas glädje gör att ledarna fortsätter i flera år. Det behövs inte så mycket rekvisita för ledarna ska kunna genomföra sina pass. Förutom liggunderlag, vikter, musik och närvaro är den digitala klockan en viktig detalj.

Deltagarnahar koll på tiden och kan se när det är dags att lägga på ett kol. Motionsgympa på kvällstid har det varit på Lövåsgården som ägs av Vemdalens IF i 30 år. På Lövåsgården finns även gym och elbelyst skidspår.

Några av morgonjymparna.

Annons