Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Musikcafé med Hedekören

11 juni, en fin sommarkväll hade Hedekören ordnat ett musikcafé. Det hölls på Natur och Kultur-Hede turistinformation. Kören bjöd på många sånger.

Mona Loft, körmedlem berättade om uppkomsten till en av sångerna. 1985 gick hon i femte klass och hade Arne Ljusberg som musiklärare. Han gav dem i uppgift att rita en teckning av ett sommarlovsminne, . Han skrev utifrån bilderna, sedan text och musik till " Sômmorlôve". Mona stod nu 34 år senare och sjöng om ett av sina sommarminnen. Den sången sjöngs några år som tradition av de som gick i klass 5 på Sonfjällsskolan, vid skolavslutningen.

Vi fick också höra Björn Skifs gånglåt "Hemlängtan", för hans del till Dalarna. Kören tillsammans med spelmännen Eva-Britt Nordstrand, Siw och Östen Fladvad bjöd på fyra brudmarscher.

Finstämda Mozartterzetter framfördes av Annika Persson, Maria Tell och Olle Hermansson. Instoppat i körprogrammet fanns somriga allsångslåtar som publiken stämde upp i. Innan sista sången höll Olle Hermansson ett tal till Håkan Håkansson som efter 46 år som kantor och körledare nu går i pension. Olle hade räknat ut att Håkan haft 2000 körövningar och 800 framträdande under de gångna åren. En blomsterbukett och applåder fick visa bygdens tacksamhet för alla år av musik.

Kören avslutade med den passande sången " Vi tackar för oss".

Text och bild: Siw Fladvad