Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Pensionärer bjöds på lunch av stiftelse.

Göta och Leif Wessels stiftelse har under årens lopp skänkt mycket glädje åt pensionärerna i Tännäs-Ljusnedals Församling. Före midsommar bjöd stiftelsen på lunch i Bruksvallarna.

Tisdagen den 18 juni bjöd stiftelsen för andra gången på lunch på Fröjdvallen i Bruksvallarna.

Sextiosju personer, varav många boende på Fjällsol, hörsammade inbjudan. De som inte kunde ta sig till dit på egen hand blev genom stiftelsen försorg hämtade i taxibilar som tog både rullstolar och rullatorer.

En god rödingssoppa med hembakt bröd, tillagad av Lena Näsvall på Bruksvallarnas Rökeri, serverades. Efter lunchen stod allsång med musikanterna Lars Lorentzi, Alf Jonsson och Ture Myhr på programmet. Innan det var dags att återvända hem dukades kaffe och morotskaka fram.

Genom stiftelsen har bland annat en specialcykel köpts in till äldreboendet Fjällsol i Funäsdalen. Vid ett tillfälle bjöds de boende på fisk och flötgröt.

Britt Bergkvist, text och foto.