Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Vemdalen Bike Challenge flyttade hem och lockade stora som små

I lördags genomfördes årets upplaga av Vemdalen Bike Challenge. Cykeltävlingen som startades i Vemdalen by men som genomförts några år uppe på Vemdalsskalet har nu alltså flyttats tillbaka till byn och till start kom stora som små.

Annons

107 startande kämpade i värmen och i de roliga slingorna i skogen. Tävlingen kördes i 3 klasser, ungdom 2,5 km, två starter om 10 km dam och herr samt en barnklass där allt ifrån springcyklar till mountainbikes användes. Dessutom motionslopp både dam och herr. 

– I år beslutade vi oss för att köra två tävlingsstarter så att alla i familjen kan vara med. Då kan tex. den ena föräldern  starta i det första loppet medan den andra passar barnen så kan den andra starta i det andra loppet. Vi vill att det ska vara en tävling för alla och detta är ett led i den utvecklingen, säger Joakim Fredin ordförande i Vemdalens IF cykel.

VIF cykel har arbetat hårt under våren och försommaren med att färdigställa den nya teknikbanan som innehåller velodromer, spång, pumptrack och mer. Banan är byggd av ideella krafter och för detta har VIF cykel fått ett bidrag från SISU.  

– Vi har under början av sommaren byggt en teknikbana på ca 900 meter på Lövåsgården i Vemdalen som är öppen för alla. Dessutom är Lövåsgården en ypperlig arena för evenemanget. Här finns förutom teknikbanan bra sträckor för cykling, omklädningsrum, duschar, toaletter och möjlighet för oss till försäljning av mat, fika mm. På den här arenan ser vi stor utvecklingspotential, säger Joakim Fredin.

Banan är öppen för alla och redan nu har man sett en stor ökning av antalet cykelgäster i byn. Fredin berättar att många tar med sig hela familjen och cyklar i banan. Det går att ta sig runt den på springcykel samtidigt som den är krävande för en mer van cyklist om man ökar tempot och kör några varv. På så sätt passar den alla.

– Vi ser stor utvecklingspotential även här och styrelsen bollar massor av idéer hur denna bana kan utvecklas, berättar Joakim Fredin.

I samband med dagens cykeltävling och förutom det stora prisbordet, så lottade man ut en prischeck på 5000 kr till någon bland de startande. Den lyckliga vinnaren blev Hans Gunnar Stenbäck Funäsdalens IF.

Resultat:

Ungdom 

1. Simon Åkerlind, Lofsdalens SK

2. Alexander Mannerberth, Kvarnsjö

3. Kevin Åkerlind, Lofsdalens SK

Dam

1. Cecilia Norberg, Svegs IK

2. Lisa Wiberg, Team Jutbacken

3. Camilla Dübbel Hellberg, Sundsvallscyklisterna 

Herr

1. Håkan Dahlén, CK Uni Uppsala

2. Håkan Tullnérs, Svegs IK

3. Classe Gozzi, VIF cykel

Gösta Söder