Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Låt oss bara få det överstökat

– Det är klantigt och klumpigt och märkligt att efter tre år komma med några nya sms och lägga fram det två arbetsdagar före förhandlingen, säger Anders Dunder, en av de åtalade i Vargmålet.

Han menar att det finns risk att rättegången skjuts på framtiden på grund av de sena bevisen.

– Vi har länge sett fram emot att det här ska bli av – och att det sen ska vara över. Vi har levt med den här pressen i tre år och fem månader. Det är en lång tid. Det är fel att deras slarv ska drabba oss. En sådant här åtal ska väckas inom rimlig tid. Den har passerat för länge sedan, säger Anders Dunder.

Han vill att förhandlingarna, som börjar på måndag, ska genomföra, men om de andra advokaterna vill skjuta på rättegången tänker inte han och hans advokat Håkan Müntzing gå emot.

Det var den 6 maj 2012 som fem personer greps och åtalades för förberedelse till grovt jaktbrott. De friades för knappt ett år sedan av Mora tingsrätt. Måndag den 28 september inleds huvudförhandlingarna i Svea hovrätt. De pågår i fyra dagar.