Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garageloppisar i Lillhärdal

/
  • På ett tjugotal platser runt om i Lillhärdal hade det dukats fram loppisprylar.
  • Anna-Carin Zidek som tog initiativet till en gemensam loppisdag hjälpte även till att guida besökarna vidare till andra säljare.
  • Liam Zidek gjorde bra affärer då han sålde kaffe, saft och hembakt utanför garageporten.

Under söndagen var det en riktig loppisfest i Lillhärdal. Många husägare i byn hade städat förråd och garage så att de kunde delta.

Annons

På ett tjugotal gårdar hölls det loppis i Lillhärdal under söndagen. Bakom idén att köra en gemensam loppisdag finns Anna-Carin Zidek.

– Det är vanligt på många ställen i Nordamerika, säger Anna-Carin som snappat upp detta i maken Toms hemtrakter i Kanada.

– Där är det Garage Sale varje helg under sommaren, ofta annonseras det med vad man kan köpa på de olika ställena och så har de även en karta i lokaltidningen, berättar Anna-Carin Zidek.

Idén verkar gå hem även i Lillhärdal då ett tjugotal besökare kommer till Anna-Carins garage bara under den halvtimme TH är på besök. Bäst affärer gör dock sonen Liam.

– Jag sparar till en BMX-cykel, förklarar Liam Zidek som sålde saft, kaffe och hembakat utanför garageporten. En och annan leksak lyckades han också skickligt marknadsföra så att de gav klirr i kassan.

Annons