Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld och brons till Ronny Dahl

/

Armbrytaren Ronny Dahl från Lillhärdal tog guld med vänsterarmen i SM, i -110 kilos klassen. Med högerarmen blev det brons.
– Skönt att vänsterarmen fungerar som den ska, säger Ronny Dahl.

Annons

Det var under helgens SM-tävling i armbrytning som Ronny Dahl slog till - med vänstern. Med högern gick det inte lika bra, men det blev ändå ett brons. Med en arm som inte är riktigt återställd efter den senaste tidens tuffa tävlingschema. Förra månaden blev det tre tävlingar för Ronny Dahl och det sliter på kroppen.

– Jag har haft problem med högern ett tag och var väl egentligen inte helt återställd. Och det blev ju inte bättre efter tävlingen. Nu har jag värk.

Kan man inte välj att stå över med en arm, i det här fallet högern, om man har ont?

– Jo, men det är ju svårt det också, man vill ju vara med. Det är skönt att veta att en arm fungerar som den ska iallafall.

De många tävlingarna har satt spår också på ett mer positivt sätt. Ronny Dahl blev först i flera starter i SM, han fick överläge direkt från början.

– Annars brukar jag mest fånga upp, det blir ju jobbigare då man måste bryta tillbaka motståndaren. Kanske är det alla tävlingar som gjort att jag blivit bättre på det. Det är ju svårt att träna på, träning och tävling är inte samma sak.

Närmaste tävlingen blir nu troligen världsfinalen i World Armwrestling League, i Las Vegas i juni. Ronny kvalade in i mars.

– Jag står nog över EM och siktar på Las Vegas och VM i Bulgarien som blir senare i år, säger härdalingen som bor och tävlar för Örnsköldsvik.

Annons