Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härdalselever gör skoltidning - vill dra in pengar till skolresa

Eleverna i 3-4:an på Furulundsskolan i Lillhärdal ska göra en skoltidningen för att lära sig mer om media och dra in pengar till en skolresa. För att få lite mer information om hur en journalist arbetar bjöd de in Mikael Andersson från Tidningen Härjedalen.

Annons

Elever från 3-4:an ska göra en egen skoltidning. Med på lektionen om media och journalistik var även elever från 5-6:an.

Det var klassens lärare, Therese Helgesson, som bjöd in Mikael Andersson från tidningen, för att komma till skolan och berätta lite om hur en journalist jobbar och om hur media fungerar. Bakgrunden är att 3-4:an på Furulundsskolan ska göra en egen skoltidning om skolan och Lillhärdal, en tidningen som de även ska sälja annonser i och sedan sälja för att försöka dra in lite pengar till sin kommande klassresa.

Under lektionen diskuterades även källkritik. Alla var överens om att om någon skriver på Facebook att rektorn har stulit potatis på grannens tomt, så måste man verkligen ifrågasätta informationen och kolla upp det ordentligt, innan man eventuellt delar informationen till andra.

Eleverna tipsades också om att skapa en Facebooksida för sin tidning och det togs väl emot eftersom "min mamma sitter med Facebook hela tiden" som någon av eleverna utryckte det. Då är det ju kanske bra om en del av skoltidningen finns där också. Flera av eleverna delade samma erfarenhet av föräldrar och sociala medier.

TH önskar 3-4:an lycka till med skoltidningen och tackar för förtroendet, att få komma och ha en lektion om journalistik.

Annons