Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jättesvårt att uttala sig om orsaken" - polisen utreder dödsolyckan utanför Lillhärdal

Den tragiska singelolyckan utanför Lillhärdal på fredagsmorgonen, där en 20-årig man omkom, utreds nu av polis.
– I nuläget är det jättesvårt att uttala sig om orsaken, säger Bengt Lövros, förundersökningsledare.

Annons

Många vill minnas den omkomne 20-åringen och har lämnat blommor och ljus vid olycksplatsen.

Polisen har gjort en teknisk undersökning av bilen, som flyttats till Östersund, samt gjort vissa undersökningar på platsen där olyckan skedde, strax utanför Lillhärdal på väg mot Sveg.

En 20-årig man från Lillhärdal omkom i singelolyckan. Den andra mannen i bilen, även han 20 år gammal, flögs till Östersund och vidare till Umeå för operation med allvarliga men inte livshotande skador. Enligt uppgift till tidningen är han nu på väg tillbaka till Östersunds sjukhus.

Det är för tidigt att uttala sig om orsaken till olyckan och om det finns några brottsmisstankar, det säger Bengt Lövros, förundersökningsledare som tills vidare håller i polisens förundersökning.

– Vi undersöker bilen för att se om det finns något där som kan ge en förklaring till olyckan. Vi ska också prata med den personen som överlevde, säger Bengt Lövkvist.

Finns det någon misstanke om brott?

– Det är jättesvårt att säga i nuläget. Det är rutin att vi inleder en förundersökning när det sker en dödsolycka. Det kan ju också handla om att utesluta brottsmisstanke.

Rutin är också att ta prover på de inblande vilket gjordes i det här fallet. Proverna har skickats på analys och svaren kan dröja några veckor.

– Som regel brukar det inte hända så mycket de första dagarna efter en sådan här olycka från vårt håll. Folk är chockade och skadade. Nu tittar vi på bilen och om det finns något i omgivningen som kan förklara det som hände, säger Bengt Lövkvist

Finns det något på själva olycksplatsen som kan förklara vad som skett, bromsspår eller dylikt?

– Vi har fotograferat platsen och gjort en teknisk undersökning men det är jättesvårt att säga någon om det innan vi pratat med mannen som överlevde.

Olyckan ledde till stor förstämning i Lillhärdal och Sveg. 20-åringen som omkom var en omtyckt ungdoms- och konfirmandledare i Svenska Kyrkan i Svegsbygdens församling. I både Sveg och Lillhärdal hölls församlingshemmen öppna på fredagen och lördagen och många sökte sig dit för att tända ljus, prata och sörja.

Stor sorg i Lillhärdal och Sveg efter omkomne 20-åringen

Församlingshemmen i Sveg och Lillhärdal hålls öppna efter dödsolyckan

Annons