Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krympande majtåg trots upplevd medvind

1:a majtåget i Härjedalen går inte till historien som något av de med störst deltagande, tvärtom. Men trots att bara 41 deltog i själva tåget så känns det hoppfullt, tycker oppositionsrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S).
– Fler pratar politik och jag tycker att det känns som vi har medvind nu.

Annons

1:a majtåg i Lillhärdal.

Årets 1:a majtåg hölls i Lillhärdal med ABF och Härjedalens arbetarkommun som arrangörer. Utan att ha en exakt siffra från tidigare år så torde ändå den tappra skaran på 41 personer vara bland de kortaste tågen.

Några lokala skyltar fanns med i tåget. Bland dessa märktes en önskan om konstgräs för fotbollspelande ungdomar och vuxna i kommunen, fler bostäder och inflytande i förvaltningen av Sonfjällets nationalpark. Även ett kollage på Tage Erlanders gärningar inom socialdemokratin fanns med under fanorna, detta utan budskap vilket öppnar för en fri tolkning för betraktaren.

Konstgräs, nya bostäder och lokalt inflytande över Sonfjällets nationalpark fanns bland årets lokala budskap.

Tåget startade vid Furulundskolan med slutmål på Folkets Hus där ytterligare ett 20-tal personer slöt upp för att höra regionrådet Robert Uitto och Johanna Ångström från SSU hålla tal.

Gunilla Zetterström-Bäcke inledde med ett kortare anförande där hon påpekade att det nu var dags att mobilisera gemensamma krafter för de kommande höstvalen, i år kyrkovalet och nästa år till riksdag och kommun.

– Vi måste göra det tillsammans för att lyckas, förklarade Zetterström-Bäcke.

Under dagen bjöds det även på musikunderhållning, mat, frågestund och kaffe.

Annons