Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdals nyförvärv presenterade sig på miniturnering mot Hede

/
  • André Rydén och Andreas Larsson, båda nyförvärv i Lillhärdal, fast här i olika lag, störtar mot bollen.
  • Andreas Larsson och André Rydén i ny klubbdräkt.
  • Hedes trupp är i stort sett samma som förra säsongen. Lars Nilsson har slutat som tränare men den frågan kan komma att lösa sig snart.
  • Mattias Larsson i Lillhärdal i flygande fläng.

André Rydén och Andreas Larsson är Lillhärdals två nyförvärv när föreningen nu laddar för division 4 nästa säsong.
– Det ska bli roligt att få komma hit och försöka ta en plats i laget, säger Andreas Larsson.

Annons

Under helgens miniturnering i sporthallen i Sveg fanns nästan hela Lillhärdals trupp på 24 man med. Härdalingarna delade upp sig tre lag och körde turnering med ett lag från Härjedalens andra division 4 trupp, Hede IK.

Turneringens första mål stod Lillhärdals nyförvärv, mittfältaren Andreas Larsson från Sveg för, när han kom fri och kunde slå in bollen på nära håll bakom Hedes målvakt. Både han och Andre Rydén bor i Östersund och går över till Lillhärdal från division 2 laget IFK Östersund.

– Det har blivit mycket bänktid där. Det ska bli roligt att få komma hit och försöka ta en plats i laget, säger Andreas Larsson.

– Vi känner ju tränaren Anders Roos och har mycket kompisar här, säger André Rydén som kommer från Lillhärdal. Han har mest spelat ytterback men tränaren har planer på att flytta in honom centralt på mittfältet.

Båda "Östersundarna" var med i det P96/97 lag i Svegs IK som Anders Roos tränade och som nådde fina framgångar.

Besked om att Lillhärdal verkligen skulle ta steget upp i fyran efter höstens seger i division 5 har dröjt, men nu är det klart, truppen är spikad, Anders Roos fortsätter som tränare och Bosse Larsson går in som lagledare och stärker upp organisationen kring spelarna. Och så några nyförvärv då som Anders Roos ser som mycket viktiga.

– Vi behöver dem för att kunna ha samma målsättning som förra året, att så många som möjligt ska få vara med. Och samtidigt så spetsar de till truppen.

Varför ville ni värva just de här spelarna?

– De passar in i truppen och i vår miljö, och de känner redan flera. Och så är de ambitiösa och det kan vi att behöva i år. Samtidigt är vi väldigt tacksamma mot IFK som låter grabbarna fortsätta träna i Östersund på veckorna, säger Anders Roos.

För Hedes del är truppen från förra säsongens spel i division 4 i stort sett intakt. Tränarfrågan är nära en lösning, ny tränare presenteras troligen inom de närmaste dagarna, enligt uppgift till TH.

Annons