Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn Larsson dominerade på hemmaplan

/
  • Linn Larsson tog två klara hemmasegrar i Swecup som avgjordes i Hede.
  • Efter lördagens sprinttävling för ungdomar fick Åke Grindborg, Sveg, Filip Ragnvaldsson, Tullus, och Markel Fundin, Sveg, kliva upp på pallen för de yngsta killarna.

Under helgen har två deltävlingar i skidskyttarnas Swecup avgjorts i Hede. Allra mest imponerade hemmaåkaren Linn Larsson som vann sin klass båda dagarna med övertygande marginal.

Annons

Hede SK har gjort ett strålande jobb med sina banor inför de två Swecuptävlingarna som avgjordes i helgen. Tur var det för när tävlingarna inleddes var det ont om snö, när de avslutades fanns det besvärligt mycket.

– Det var inte så enkelt att skjuta i dag. Många fick problem på vallen, konstaterade skjutvallsfunktionären Sven Fahlén som fick rycka ut flera gånger för att hjälpa till med trasslande gevär.

En som gick som tåget hela helgen var Linn Larsson, Hede SK, i klassen D18-19. När sprint och efterföljande jaktstart var sammanräknad så hade hon över tre minuters segermarginal.

Seger efter jaktstarten blev det även för Gry Abrahamsson-Gjersvold, Biathlon Östersund i D16-17. Gry gick ut som tvåa några sekunder efter ledaren och den åkstarka Östersundstjejen vann även hon med nästan tre minuter då skyttet stämde riktigt bra på söndagen.

På herrsidan kunde Biathlons Niklas Forsberg också glädja sig med en lika förkrossande seger i H20-21. Trots en hel del bommar i stående skyttet så hade Forsberg också närapå tre minuter i marginal ned till tvåan, Olle Olsson Bad, Tullus.

För ungdomarna var det J/H cupsprint på lördagen och under söndagen en vanlig ungdomstävling men eftersom det var Swecup så kom en del åkare från andra län även till ungdomsklasserna. I en lite hårdare konkurrens än normalt gick segrar till Love Strömqvist, Tullus, i H14/15 och Tea Strömqvist, Tullus i D12/13 på lördagen.

Annons