Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linn Sömskar enda svenska när schweiziska vann sprinten i Österrike

Linn Sömskar var enda svenska i finalen av lördagens sprint i Seefeld.
Då kunde Laurien van der Graaf ta meh finalsegern efter ett perfekt upplopp.
Alla övriga svenskor åkte ut redan i kvartsfinalen.

På damsidan var det bara Linn Sömskar som tog sig vidare till semifinal efter att hon vunnit sitt kvartsfinalheat.

För Evelina Settlin, Maja Dahlqvist, Maria Nordström och Ida Ingemarsdotter tog sprinten i Seefeld i Österrike slut redan i kvartsfinalen.

Sömskar tog sig hela vägen till final då hon med hjälp av en bra tid tog sig vidare som lucky loser från sin semifinal. I finalen väntade sedan Sophie Caldwell, Maiken Caspersen Falla och Laurien van der Graaf som alla var i Sömskars semifinal samt Kathrine Harsem och Sadie Bjornsen från den andra semifinalen.

I finalen fick Sömskar sedan ett tufft utgångsläge då hon var sist ut från stadionområdet och hamnade sist i ledet upp för den första backen.

Och roligare än så blev det inte för Sömskar som var femma i mål efter att hon tagit sig förbi Sadie Bjornsen under upploppet och var 1,85 bakom vinnaren av sprinten.

En vinnare som var Laurien van der Graaf från Schweiz som stod för ett perfekt upplopp och passerade både Caspersen Falla och Caldwell på vägen in mot mållinjen.