Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linselldagen lockade många besökare

Parkeringen vid bygdegården i Linsell var full. Många gjorde fina fynd på loppisen, lyssnade på Bengt Proos med band, njöt av fika, flötgröt och hittade spännande böcker hos de deltagande författarna.

Annons

Runt 150-200 besökare hade letat sig till Linsell när Byalaget och Bygdegårdsföreningen i samarbete med företag på orten ordnade Linselldagen. Det är fantastiskt att se hur bra det blir när ideella krafter hjälps åt och drar runt ett trevligt och fint arrangemang. Vilken positiv energi för arrangörerna, Linsell, deltagarna och besökarna!

Vädret var omväxlande dagen till ära. Solsken, värme och ösregn, om vartannat. I den gamla dansbanan var det loppis och fullt med spännande saker. En komplett Rörstrandservis gick för bara 150 kronor. Olika stånd fanns på området där man kunde köpa fiskeredskap, hemstickade strumpor, mattor och dukar, gamla böcker, holländska våfflor, t-shirts, kepsar och mössor med härjedalstryck, gosedjur och mycket annat. Kvinnorna i byn hade låtit ugnarna gå varma och skänkt hembakt kaffebröd som såldes. Fika och flötgröt kunde man köpa inne i bygdegården, och på övervåningen kunde barnen få ansiktet målat och hoppa i en hoppborg.

Förra året signerade Micael Lindberg och Eva Ludvigsen böcker och berättade om sitt författarskap. I år ville de göra något större, och Micael har jobbat sedan i vintras för att få med fler författare.

–Jag har jobbat med byföreningen och Linsells hembygdsförening och hoppas på att få hit namnkunniga författare. Det är inte bara författare med anknyning till länet. Alla ställer upp gratis, säger Micael.

Författarna som deltog var: Björn Törnvall, Torbjörn Ohlsson, Mats Edblad, Ann-Marie Wikander, Elin Olofsson, Eva Ludvigsen och Micael Lindberg. De berättade om sig själva, böckerna och sitt författarskap från scenen för intresserade åhörare.

Grattis Linsell, till en mycket lyckad dag.