Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lofsdalen erbjuder ombokning på grund av corona: ”Många har hört av sig med frågor”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Destination Lofsdalen erbjuder nu alla som bokat stugor över påsken att boka om till sommaren, eller nästa vintersäsong.
– Många är oroliga eller vill ta ett personligt ansvar. Vi vill inte att de ska lida ekonomisk skada för det, säger Lotta Anestedt, vd för destinationsbolaget.

Ombokningen gäller för de som bokat stuga i Lofsdalen, genom destinationsbolaget, från och med i dag, den 29 mars, till och med den 20 april, då skidanläggningen stänger ner för säsongen. I praktiken över hela påsken inklusive lovveckorna.

Alternativet är boka om sitt boende till sommaren, eller till nästa vintersäsong. Ombokningen är avgiftsfri.

– Det är väldigt många som hört av sig den senaste veckan. Både de som är oroliga har frågor om avbokningar, medans andra frågar om anläggningen är öppen. Alla möjliga frågor, säger Lotta Anestedt.

Tidigare i veckan gick Skistar, som driver skidanläggningarna runt Vemdalen, ut med möjligheten att boka om. Många andra skidanläggningar gör samma sak och nu också alltså Lofsdalen. Bakgrunden är de tydliga rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, att inte ge sig ut på onödiga resor, för att på så sätt begränsa spridningen av coronaviruset.

– Många är oroliga och vill inte resa, andra vill ta ett personligt ansvar. Vi vill inte att de ska lida ekonomisk skada för det, säger Lotta Anestedt.

– Vi har redan fått in ett antal ombokningar.

Folkhälsomyndigheten har inte rekommenderat någon stängning av själva liftanläggningarna. En skidbacke är inte heller att betrakta som en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning. Därför gäller inte förbudet mot folksamlingar på över 50 personer skidanläggningarna i Sverige. Branschorganisationen SLAO har dock gått ut med flera rekommendationer för att motverka köbildning och större folksamlingar i backar, värmestugor, restauranger och liftköer.

– Vi följer de rekommendationerna, säger Lotta Anestedt.

Destinationsbolaget förmedlar hundratals stugor som i de allra flesta fall ägs av privatpersoner. De går nu miste om intäkter på sina stugor.

– Men vi har bara fått positiva reaktioner från dem, trots att de tappar hyresintäkter. Vi sitter alla i samma båt, säger Lotta Anestedt.