Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråda dagar för bärgarna men vägarbetet har tagit semester

Annons

Vägbygget mellan Linsell och Lofsdalen ger bärgarna i Härjedalen och Särna bråda dagar. De assisterar vid ett 20-tal punkteringar i veckan längs den fyra mil långa sträckan. En bärgare har fått fyra extralysen och en framruta förstörd på det egna fordonet. Nu har vägarbetet tagit semester och drar igång igen den 25 juli. Till dess får trafikanterna hålla tillgodo med stora stenar och gropar.

Vägarbetet mellan Lofsdalen och Linsell har tagit semester men bärgarna har fullt upp.

– Det är jättebra att vägen åtgärdas men vi saknar information. Vi som bor längs sträckan borde ha fått särskild information eftersom det påverkar oss så mycket. Häromdagen hämtade en bärgare sex bilar med punkterng , säger Catarina Bäckman i Lofsdalen.

Att lägga ett sådant här arbete så att en semesterperiod infaller mitt under vägarbetet har hon synpunkter på.

– Kanske skulle de nyttja dygnets alla ljusa timmar istället och försöka få arbetet klart så fort som möjligt. Det är en lång sträckas och att ha det så här under så lång tid är förödande för de som pendlar till arbete. Det sliter både på nerverna och fordonen att köra sju mil per dag på en väg med storsten och lösgrus, säger Catarina Bäckman och skrattar men understryker samtidigt att det är en frustrerande situation.

– Varje gång jag ska åka någonstans är jag orolig för att få punktering och komma för sent, säger hon.

Potthål och alla möjliga sorters gropar.

Enligt skyltningen ska arbetet vara klart i mitten av september. Det är inte något som Pär Eliasson, projektledare vid Trafikverket i Jämtland-Härjedalen vågar lova.

– Jag törs bara säga att det ska vara klart i höst, säger han.

Enligt Trafikverket handlar det om vanligt underhållsarbete.

– Kör försiktigt tills det är klart, säger Pär Eliasson.

– Vi måste låna vägen någon månad för att höja standarden. Vi sminkar inte över problemet utan gör ett ordentligt jobb som jag ger tjugo års garanti på, säger Pär Eliasson.

Sträckan för reparation har förlängts och det blir nytt ytskikt genom hela Lofsdalen.

– Kör försiktigt tills det är klart, säger Pär Eliasson.

Varning för att förhållandena ändras så att hastigheten behöver anpassas, varning för ojämn väg och varning för stenskott längs vägen mellan Linsell och Lofsdalen.

Annons