Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bybor syns i holländsk teveshow från Lofsdalen

/
  • Annette Strand på Ica fick förklara både surströmming och glögg för de holländska artisterna.
  • Carolin Fagerström visade deltagarna tillrätta på Fjällripan Lodge.
  • Propaganda för Härjedalen

Första avsnittet av den holländska julshowen "O Dennenboom", som spelades in i Lofsdalen i höstas, drog hundratusentals tittare. Flera bybor är med i teve, när deltagarna i programmet bland annat plockar lingon, hugger sin första julgran och köper surströmming på Ica.

Annons

– De filmade säkert 15 timmar här inne, berättar Annette Strand på Ica i Lofsdalen som figurerar i programmet, där hon försöker förklara för två av de holländska deltagarna vad surströmming är för något.

– Det var inte helt enkelt.

Om de öppnade burken framgår inte av det första programmet som nu visats på holländsk teve och går att se på webben.

Serien sänds i sex delar och spelades in under en höstvecka i byn. Deltagarna är olika holländska artister, bland annat schlagerstjärnan Jan Smit, och en kändiskock. Tillsammans ska de försöka hitta julstämning och skapa en ny julsång. Det första programmet sågs av över 300 000 tittare, enligt uppgift till TH.

– Produktionsbolaget tog kontakt med oss och ville komma hit och reka. En vecka senare var de på plats och började spela in, berättar Carolin Fagerström på Fjällripan Lodge, där artisterna bodde under sin tid i Härjedalen.

– Det var ju en liten olycklig tid de kom hit, på hösten när mycket var stängt. Men tillsammans med företagen i Lofsdalen så lyckade vi hitta olika aktiviteter för dem.

Vad betyder det tror du, att Lofsdalen är med i holländsk teve?

– Det är ju en fantastisk reklam för bygden. Det är ju public service så de får inte nämna boendet vid namn. Men vi har redan fått flera som hört av sig till Fjällripan efter att första programmet sänts, och det är himla skoj, säger Carolin Fagerström.

Se programmet på: http://www.npo.nl/npo3/jan-smit-zoekt-de-ultieme-kersthit-in-o-dennenboom

Med textning på går det att förstå lite av holländskan. En del av programmet är också på engelska, när artisterna samtalar med bybor i Lofsdalen.

Annons