Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga skyltar talar om att olycksbron vid Strådalen är smalare än vägen

/
  • På den här bron mellan Strådalen och Lofsdalen krockade två bilar. Bron är drygt fyra meter bred. Det finns inga skyltar som talar om att bron är smalare än vägen, bara två snöruskor som markering till plogbilen.

Två bilar krockade för en och en halv vecka sedan på en bro mellan Strådalen och Lofsdalen. Ingen blev allvarligt skadad men båda bilarna blev så förstörda att de fick transporteras bort med bärgare.

Annons

– Det är en smal bro och det borde finnas skyltar som visar att vägen smalnar av. Det borde dessutom finnas skyltar som talar om vem som ska köra först, säger Chennet Landström, brandman i Lofsdalen som var på plats vid olyckan.

Det var en minibuss och en pickup som möttes på bron. Bilarnas framdäck fastnade i varandra och det uppstod långa köer innan fordonen var bortforslade.

– Tack och lov blev ingen skadad den här gången. De pratar om nollvision, det är ju löjligt när man ser hur vägarna ser ut här, säger Chennet Landström.

Han påpekar att det finns två smala broar längs väg 502 mellan Lofsdalen och Slagavallen.

– Båda borde märkas ut med lämpliga vägskyltar. Dessutom är det den tvära kurvan vid vägskälet till Västvallen, den borde också märkas ut, säger Chennet Landström.

Karin Netterman, vid Trafikverket i Östersund, säger att större breddskillnader brukar vara uppmärkta. 

– Större breddskillnader brukar vara uppmärkta så att trafikanterna ska vara medvetna om att det inte går att mötas. Vi ska be våra trafikingenjör titta på det och se om det ska märkas upp och var det kan vara lämpligt att stanna och ge företräde i så fall, säger Karin Netterman.

Läs om olyckan på den smala bron.

Annons