Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lofsdalen fixar till spåren för tur- och längdåkare

Det jobbas just nu flitigt i Lofsdalen inför vinterpremiären. Bland annat görs en rad insatser för att förbättra fjällbyns system av tur- och längdspår.

Annons

Det tre kilometer långa elljusspåret har rustats med nytt underlag som borgar för bra snöläggning och spår tidigt på säsongen.

Arkivbild: Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, vinner Pilgrimsloppet 2016. Nästa år ska längd- och turspåren vara ännu bättre i Lofsdalen.

–Jag brinner för orten och hoppas fler ska upptäcka denna fina och trivsamma fjällby, säger Torsten Byström som är projektledare för besöksnäringsprojektet.

– När projektet är slut om ett år har vi lagt cirka 13 miljoner för att utöka och förbättra aktiviteter för besökarna. Och i tillägg till pengarna, en rad ovärderliga ideella arbetstimmar.

Elljusspåret får också ett vindskydd vilket kan bli ett kort och enkelt utflyktsmål för familjer med mindre barn. I närhet till elljusslingan byggs en vallabod. För att öka både säkerhet och bekvämlighet byggs en skidtunnel i ett nytt tomtområde samt en skidbro över en väg.

Längdskidspåren får förbättrad skyltning och nya spårmarkeringar.

– Nu hoppas vi på en tidig vinter med mycket snö, säger Torsten Byström.

Annons