Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lofsdalens fjällhotell smygöppnar - efter flera år i malpåse

/
  • Cennet Persson utanför det nyöppnade Lofsdalens fjällhotell. Det har varit lite uthyrning under tiden hotellet varit stängt, men nu är det öppet för bokningar även via destinationsbolaget/turistbyrån i Lofsdalen.
  • Ett av de uppfräschade rummen i hotellbyggnaden. Här finns flera annex med vandrarhem och lägenheter för själhushåll.
  • I receptionen håller numera även Fjällbyns reception till.
  • Nya bistron smygöppnade redan i torsdags. Huvudrestaurang planeras att öppna till vecka sju.

Med 250 bäddar smygöppnade Lofsdalens fjällhotell på torsdagen, och slog upp dörrarna till en nybygd pizzeria och bistro.
– Vi tar det lite lugnt så här i början, säger Cennet Persson, som driver hotellet på uppdrag av ägaren Peter Borg.

Annons

Hotell, vandrarhem och lägenhetern för självhushåll - i flera år har komplexet alldeles invid skidanläggningen i Lofsdalen stått till synes tomt och övergivet efter att den senaste arrendatorn lämnade stället.

Men nu har det börjat röra sig i lokalerna, på ägaren Peter Borgs initiativ.

– Jag har alltid trott på Lofsdalen. Utvecklingsmöjligheterna är jättestora, mycket större än i till exempel Vemdalen. Det är en helt annan miljö här, säger han.

Hotellet har han ägt sedan början på 1993 då han köpte det av HSB. Under åren har ägandet kantats av konflikten med Jan Andersson, förre HSB-chefen som köpte Lofsdalens fjällanläggningar 1994, även han av HSB.

Hur den konflikten uppstod och vad den bottnar i finns det säkert olika åsikter om men Lofsdalens fjällhotell går numera att boka via destinationsbolaget som är ett dotterbolag till Lofsdalens fjällanläggningar.

– Vi är överens, de bokar även för vår räkning. Vi har stoppat ner allt gammal groll i en säck och knytit igen, säger Peter Borg.

– Vi är jätteglada att han har öppnat. Det behövs ett hotell i Lofsdalen så det är bara postitivt. Jag och Ola (VD för Lofsdalens fjällanläggningar) har varit och pratat med honom och vi är överens, säger Jan Andersson.

Förra turistchefen i Lofsdalen, Jan Ekeroth är med på ett hörn och för själva driften av hotellet ansvarar Cennet Persson som kom till Lofsdalen och byggde upp välkända restaurang Trapper en gång i tiden.

– Det finns inget annat hotellboende i dag i Lofsdalen, för de som kanske bara vill komma några dagar och övernatta. Men det kan vi lösa. Vi har redan rätt bra bokat både vecka sju och vecka nio, säger han och visar upp lokalerna som renoverats under tiden verksamheten legat på is. Nu har också receptionen för Lofsens fjällby flyttat in sin reception i hotellet.

Cennet Persson räknar med att en 8-10 personer kommer att ingå i hotellets personalstyrka under högsäsong.

– 2,5 - 3 heltidstjänster blir det nog fråga om. Vi planerar att ha öppet nio månader om året.

I torsdags smygöppnade alltså den nya bistron men inom några veckor räknar Cennet Persson med att huvudrestaurangen ska öppna.

– Det blir öppet eftermiddag och kväll. Vi känner oss för lite i början och satsar egentligen på att köra fullt ut först nästa säsong, säger han.

Annons