Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterdag lockade långväga gäster

/
  • Bengt Ericson från Kungsbacka besökte skoterdagen i Lofsdalen.
  • Mycket folk och flera utställare, framför allt många skotrar att provköra. På Lofssjöns is nedanför campingen i Lofsdalen.
  • Jimmy Gudru, som säljer skotrar i Mora och driver vandrarhemmet i Lofsdalen, är något av en arrangör.
  • Härjedaling i exil fanns på plats, Micke Ljungberg från Funäsdalen som nu säljer skotrar i Mora visade upp sina maskiner för hugade provkörare.

Skoterdagen i Lofsdalen lockade besökare från både när och fjärran. Allra mest långväga var nog Bengt Ericson från Kungsbacka.
– Jag tycker det är så vansinnigt roligt att köra skoter, säger han.

Annons

Nu tog han inte skotern från Kungsbacka utan kom med en grupp från Lillhärdal, en resa på runt sju mil. Skoterintresset vaknade i vuxen ålder.

– Det finns ju inget att köra på nere hos oss. Men för sex år sedan fick jag pröva för första gången och sedan dess är jag fast. Jag gillar saker som man kan köra, det har jag gjort ända sedan min pappa visade mig hur man kör gaffeltruck när jag var tolv år gammal. Jag har alla körkort utom för motorcykel. Det här är väl det närmaste man kommer, säger Bengt Ericson som jobbar som chaufför till vardags.

I lördags var han en av hundratals besökare på skoterdagen i Lofsdalen, där alla stora skotermärken fanns representerande av lokala och tillresta handlare.

Jimmy Gudru från Mora är något av en arrangör och nu är det femte året i rad det är skoterdag i Lofsdalen. Han vittnar om hundratals besökare. Trots det grådassiga vädret.

– Det har rullat på ända sedan vi drog i gång vid elvatiden, säger han.

Annons